Skip to content

\"Slimme apparaten in en om je huis\" Steeds meer apparaten worden \'slim\'. Maar, wat zijn nu slimme apparaten!

Slimme apparaten, ook wel \’IOT\’ of \’Internet of Things\’ genoemd, zijn apparaten die op één of andere manier verbinding maken met het internet. Dat kan via het apparaat zelf, een bridge of met een app op je smartphone of tablet. Dit maakt het gebruik vaak een stuk makkelijker en er zijn ineens veel meer mogelijkheden.

De ontwikkelingen gaan razendsnel: sommige fabrikanten brengen alleen nog maar slimme varianten van hun producten op de markt.

Hierbij even alle slimme apparaten op een rij.

Beeld & geluid

Van smart-tv’s met alle handige apps tot camera\’s met wifi waarmee je direct je foto\’s op internet kunt zetten. En wat dacht je van IP-camera\’s waarmee je de hele dag je huis in de gaten kunt houden?

Beeld en geluid
Domotica

Domotica

Sluit je gordijnen of rolluiken vanop afstand, controleer of je voordeur op slot is en of je alarmsysteem geactiveerd staat. Ontvang de oproepen van je deurbel op je smartphone. Domotica is eenvoudig in gebruik en geeft je een veilig gevoel.

Huishouden

Een slimme wasmachine kan je instellen via je smartphone en laat je weten wanneer de was klaar is. Of je stelt alvast even de robotstofzuiger in zodat het stofvrij is als je thuiskomt.

Huishouden
Keuken

Keuken

Een geconnecteerde oven die zichzelf instelt op basis van recepten van het internet. Of een koelkast waarvan je de inhoud kunt bekijken terwijl je nog in de winkel bent.

Energie

Je verwarming pas aanzetten als je weet dat je naar huis gaat. Of je laat dit via je geolocalisatie automatisch gebeuren. Je lampen in je woning pas laten aangaan als er beweging is. Handig en het bespaart op je energiefactuur.

Energie
Onderweg

Onderweg

Je zelfrijdende wagen zelf laten parkeren, of je poort laten openen wanneer je thuiskomt. Staat je wagen geparkeerd dan kan je deze ook eenvoudig terugvinden door even op je smartphone te kijken naar wat zijn locatie is.

Baby en kinderproducten

Met een kleurrijke gps-tracker weet je steeds waar je kinderen aan het spelen zijn. Of krijg je een melding op je smartphone wanneer je pubers thuiskomen. En zo zijn er nog een pak slimme producten voor onze nieuwe generatie.

Baby en kinderproducten